Senin, 17 April 2017

Forum Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologi

Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid mbareshtuese te bimeve te shumta, ne te cilen disa lashtat jane rritur sekuenciale ne nje vit, dhe intercropping, kur disa lashtat jane rritur ne te njejten kohe, jane lloje te tjera te sistemeve te vjetore te kultivimit te njohura si polycultures.

Ne mjedise subtropikale dhe e thate, koha dhe shtrirjen e bujqesise mund te jete i kufizuar nga reshjet, ose duke mos lejuar lashtat shumta vjetore ne nje vit, apo kerkon ujitjes. Ne te gjitha keto mjedise kulturave shumevjecare jane rritur (kafe, cokollate) dhe sistemet jane praktikuar, si agropylltarine. Ne mjediset e bute, ku ekosistemet ishin kryesisht grassland ose preri, bujqesia shume produktiv vjetor eshte sistemi dominant bujqesor. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid

kategori te rendesishme te kulturave perfshijne drithera dhe pseudocereals, pulses (bishtajore), foragjere, dhe fruta dhe perime. lashtat specifike jane kultivuar ne rajonet e ndryshme ne rritje ne te gjithe boten. Ne miliona tone metrike, bazuar ne vleresimin e FAO-s.

Kafshet, duke perfshire kuaj, mushka, qe, buall uje, devete, llamas, alpacas, gomare, dhe qente, jane perdorur shpesh per te ndihmuar kultivojne fushat, te lashtat korrjes, kundershtojne kafshet e tjera, si dhe produkte bujqesore transporti per bleresit. blegtori jo vetem i referohet mbareshtimin dhe rritjen e kafsheve per mish apo te produkteve shtazore korrjes (si qumesht, veze, ose leshi) ne menyre te vazhdueshme, por edhe per mbareshtimin dhe kujdesin e specieve per pune dhe shoqeri.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar